Vejen til Mellemøsten

Jeg kommer gerne og holder dette foredrag om min tid som Langturschauffør.

I starten af 80’erne kom en ung kvinde sejlende fra Norge. Hun gik i land, og opdagede at Danmark var værd at kikke nærmere på.

Danmark blev hendes nye havn og Torild Aasen har nu slået rødder her i mere end 40 år, hvoraf de første 10 år blev et eventyr som langturschauffør.

Torild’s foredrag dufter af diesel, asfalt og ungdommelig ubekymrethed i en verden af hestekræfter, garvede lastbilchauffører samt ”toldere og syndere” i fremmede lande.

Hun blev så begejstret for livet på landevejen – at hun fik set det meste af Østeuropa, Grækenland, Tyrkiet og Mellemøsten i de 10 år eventyret varede.

Hun vil denne gang fortælle om en helt speciel tur til Bagdad – nemlig 6. og sidste tur til Mellemøsten i foråret 1986, hvor hendes mor “Lisken” på 64 år, var med som “Beifahrer”.

Du kommer med på hele turen, der gik fra Låsby over Sjælland, gennem Tyskland, daværende DDR og Tjekkoslovakiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Tyrkiet og Irak – for efter ca. 3 uger at lande trygt ved udgangspunktet igen – i en tid, hvor Danmark ikke var indblandet i krig.

Torild fortæller meget humoristisk om udfordringerne ved at være kvinder på en tur, der bød på mange oplevelser og udfordringer.

Foredraget ledsages af egne og lånte fotos fra den aktuelle tid på storskærm.

Torild Aasen er senere blevet dansk statsborger og har taget læreruddannelsen på Den frie Lærerskole i Ollerup og har i mere end 20 år levet af at undervise i harmonikaspil – hvilket hun også vil give en lille smagsprøve på…

Foredraget kan bestilles direkte (også til Norge) hos:

Torild Aasen

Tlf. +45 2213 2618

mail: torild@harmonikaskolen.dk